lördag 15 januari 2011

Rapport från Kanarieöarna

Nyss hemkommen, inskottad, startjobbad vill jag gärna lämna en liten rapport från Bahia Feliz, barnfamiljens paradis på Gran Canaria.
Egentligen är jag ju emot långa, privata flygresor. Inte alls bra för luften. Och stora uppvärmda pooler. Drar mycket energi.
Men ändå får man kanske ibland göra saker som är så där alldeles underbara för själen som t ex en tripp till Kanarieöarna mitt i vintern.

25 grader varmt, soligt, ljumma kvällar på uteserveringen vid lekplatsen. Bamseklubb och Superkids med många nya vänner för barnen. Clownen Coco och framför allt hans bäste vän Raj-raj som var en härlig artist i barnshowen.
Kort sagt en supersemester.
Barnen fick som tur var aldrig syn på alla kackerlackor som låg på rygg runt restaurangområdet på morgnarna när det hade regnat. Hoppas vi inte fick med för många hem.
Men jag såg aldrig några runt husen där vi bodde, närmare bestämt Las Pitas, i en tvårumslägenhet med kökshörna och uteplats, omgärdad av blommande hibiscus, gräsmatta och kanariepalmer. Så dit åker jag gärna igen, kanske, om samvetet tillåter ;-)

Då ska jag besöka botaniska trädgården också, det blev inte av nu, kanske mest av hänsyn till barnens intressen. Grundaren av botaniska trädgården var svenskfödd och blev kanarisk hedersmedborgare.

1 kommentar: