måndag 28 mars 2011

Barnvakt som står ut med röra

Idag läser jag i SVD att den optimala barnvakten ska ha pärlor i öronen och säga "toppen".
Min optimala barnvakt är en hårdrockare som uppskattas av barnen och står ut med att det är lite rörigt hemma. Jag behöver inte känna att jag måste städa för att anlita honom och det är skönt.
Idag hade han lagat pizza åt barnen medan jag satt och lyssnade på ett föredrag om Folksams varumärkesarbete. När jag kom hem var de tandborstade och pyjamasklädda.
Bättre kan det väl inte bli.
Svd skriver också i ett avslöjande reportage att Rut mest utnyttjas av rika och sammanboende. Vilken överraskning!
Moderaten Henrik von Sydow (M), ordförande i skatteutskottet, tycker det är helt rimligt att skattepengarna går till dem som "bäst behöver":
"Det är där som behovet möjligen är störst, det är där som vardagspusslet har minst marginaler. Det finns ett större behov eftersom den stora bristvaran är tid." säger han till SVD. Han medger att ensamstående har tidsbrist också men han tror den är större för sammanboende.
Maud Olofsson håller inte med och det gör inte jag heller.
Vill du se vad Folksam håller på med så börja med deras känslobarometer.

onsdag 9 mars 2011

Populär refräng och säker vinst i vården

Sonen och dottern går och nynnar på Eric Saades "Popular" här om dagarna. Länk till den. Fast de är väl inte helt musikaliska för i mina öron låter det ganska mycket som "Kall som is" i synnerhet eftersom de i huvudsak sjunger refrängen.



Populär melodislinga för alla årstider...
Barnen får annars till det ganska bra.
Babsans låt heter här hemma "ge mig en pensionerad spanjor"

Fast egentligen tänkte jag länka till SvDs artiklar om vinsterna i vården. Väldigt intressant sammanställning tycker jag. Vart tar pengarna och makten egentligen vägen? Vilken insyn har vi?
Ett bussföretag införde en regel om att alla medarbetare bara fick tala svenska, även när de hade rast. De fick backa som tur, men inte kommer väl någon på tanken att skriva in i förfrågningsunderlaget vid upphandling att medarbetarna ska få prata vilket språk de vill. Vad finns det mer för dumheter som vi inte vet?
Länk till artiklarna>>

måndag 7 mars 2011

Tro och hopp

Vill gärna länka till Bruno Sollermans krönika i dagens Tro & politik, om den värsta hädelsen - att sluta hoppas.
Länk till krönikan.
Vi vet förhoppningsvis aldrig tillräckligt för att kalla en situation för hopplös

söndag 6 mars 2011

Jämlik klädsel igår

Jag har tidigare klagat på den ojämlika klädseln hos melodifestivalens programledare. Igår såg det mer jämlikt ut. Nu var det två personer i långbyxor, blus/skjorta och kavaj.
Jag visste väl att min blogg någon gång skulle få effekt på samhällsutvecklingen!
Dottern hade ont i magen så jag såg inte så mycket av programmet dock. Men Sara Varga var stark och the Moniker glad så jag klagar inte på resultatet.
Länk till SVTs bloggare som väl såg lite mer än jag.