måndag 24 januari 2011

Larm för äldre måste självklart fungera

Larmet fungerade inte ihop med IP-telefonin. Flera personer dog, berättar ekot.
Länk till radioinslaget>>
Kommunen måste självklart se till att larmet fungerar när man har beviljat och installerat ett larm.
Problemet med larmfunktion ihop med IP-telefoni är inte nytt.
En person på Sveriges kommuner och Landsting som var intervjuad i inslaget tycker att de anhöriga ska se till att det fungerar. Men hur ska det går för dem som inte har anhöriga eller dem som har anhöriga som inte bryr sig?
Jag hoppas att vi någon gång kan komma ifrån klansamhället där de äldres väl och ve helt hänger på barnens engagemang.

torsdag 20 januari 2011

Läs Witt-Brattström men inte på bussen!

Jag har i tidigare inlägg lovat att återkomma till Ebba Witt-Brattströms bok om Grupp 8, men noterade när jag skrållade igenom bloggen att det aldrig blivit av. Så nu blir det en kortrecension som går ut på följande: Läs boken, som är ett härligt och inspirerande dokument, men inte på bussen. Den innehåller nämligen en del bilder som är lite genanta för din bussgranne.

lördag 15 januari 2011

Rapport från Kanarieöarna

Nyss hemkommen, inskottad, startjobbad vill jag gärna lämna en liten rapport från Bahia Feliz, barnfamiljens paradis på Gran Canaria.
Egentligen är jag ju emot långa, privata flygresor. Inte alls bra för luften. Och stora uppvärmda pooler. Drar mycket energi.
Men ändå får man kanske ibland göra saker som är så där alldeles underbara för själen som t ex en tripp till Kanarieöarna mitt i vintern.

25 grader varmt, soligt, ljumma kvällar på uteserveringen vid lekplatsen. Bamseklubb och Superkids med många nya vänner för barnen. Clownen Coco och framför allt hans bäste vän Raj-raj som var en härlig artist i barnshowen.
Kort sagt en supersemester.
Barnen fick som tur var aldrig syn på alla kackerlackor som låg på rygg runt restaurangområdet på morgnarna när det hade regnat. Hoppas vi inte fick med för många hem.
Men jag såg aldrig några runt husen där vi bodde, närmare bestämt Las Pitas, i en tvårumslägenhet med kökshörna och uteplats, omgärdad av blommande hibiscus, gräsmatta och kanariepalmer. Så dit åker jag gärna igen, kanske, om samvetet tillåter ;-)

Då ska jag besöka botaniska trädgården också, det blev inte av nu, kanske mest av hänsyn till barnens intressen. Grundaren av botaniska trädgården var svenskfödd och blev kanarisk hedersmedborgare.

söndag 2 januari 2011

Nyårsönskan

Nytt år. Några löften har jag inte avgivit, jag gillar inte riktigt idén om behovet av löften. Men lite nyårsönskningar kanske vore på sin plats. Mer kärlek i världen och mer respekt för människor, djur och natur. Jag ska försöka bidra till dessa mål.
Cigarrerna behöver jag inte röka upp så snabbt i år, fick nämligen en liten humidor i julklapp så att de håller sig bättre. Var iofs ingen storkonsument 2010 heller.
Gav mig tid att underteckna Help Ages namninsamlingar nu under ledigheten. Hoppas att fler gör det. De handlar om äldres rättigheter, kamp mot åldersdiskriminering samt att äldres behov ska tas upp i EUs biståndsstrategi.
Länk till Help Ages webbplats>>
Att ta med de äldre i strategin för fattigdomsbekämpning och utvecklingsarbetet är till fördel även för barnen, eftersom många äldre personer i fattiga länder tar hand om barn då föräldrarna av olika skäl inte har möjlighet till det.